16 november

16 november
Na een weekje vrij, begin ik vanochtend aan mijn werk.
De afgelopen week waren wij van plan om naar een huisje in het noorden van het land te gaan, maar vanwege corona (en de beperkingen die dat oplevert) hadden wij besloten om thuis te blijven. Zo werd het een week van fietsen, lezen, puzzelen en een paar films kijken.
O ja, we zijn nog naar een kerstmarkt geweest in Hoorn. Toen wij daar rondliepen, zag ik deze kat op een bank liggen. Ik dacht eerst dat hij niet echt was. Maar toen ik dichterbij kwam, bewoog de kat een beetje. Nog twee andere katten zag ik. Bij de kassa hoorde ik dat het tuincentrum drie katten heeft, die daar permanent wonen. Ze worden goed verzorgd. Volgens mij hebben ze daar een goed leven. Hun eten staat klaar, ze worden regelmatig aangehaald door mensen die in het tuincentrum hun (kerst-)inkopen doen.
Thuis gekomen lagen onze twee katten op onze bank te slapen. Ik "vertelde" hen het verhaal van de katten in het tuincentrum. Ze keken even op, draaiden zich om, sliepen verder. Ach, ook hier hebben ze het volgens mij goed.

Ik wens u een goede week toe. Tot een volgende keer.
Hartelijke groeten vanuit de pastorie.
terug