19 december

19 december

Ik lees in dagblad Trouw zaterdags altijd de column van Stijn Fens. Vanuit zijn  katholieke gezichtspunt geeft hij, vaak met een knipoog, commentaar bij wat er in kerk en wereld gebeurt. Vanochtend miste ik zijn column op de vaste pagina in de krant. Bij het verder bladeren zag ik in de bijlage "Tijdgeest" zijn gedachtes bij dit weekend.
Het ging over lijstjes. "Een lijst laat zien waar we vandaan komen en waar we naartoe moeten".
Ik citeer uit zijn bijdrage:
"Katholieken - en daar ben ik (Stijn Fens) er een van - zijn dol op lijstjes. Zeker als er zeven items op staan, zoals Vaticaan- en lijstjeskenner Christian van der Heijden laatst terecht opmerkte. De zeven kruiswoorden, de zeven gaven van de Heilige Geest, de zeven sacramenten, de zeven hoofdzonden en de zeven werken van barmhartigheid."
Ik maak ook lijstjes: boodschappenlijstjes (die ik dan vaak vergeet, waardoor ik nog een keer naar de winkel moet, omdat ik niet alles heb gekocht) 😉😉😉.
Een ander lijstje: mijn favoriete kerstliederen uit ons Liedboek.
1. Lied 487 Eer zij God in onze dagen
2. Lied 476 Nu zijt wellekome
3. Lied 491 Kind ons geboren
4. Lied 496 Een ster ging op uit Israel
5. Lied 477 Komt allen tezamen
6. Lied 481 Hoor de eng'len zingen d' eer
7. Lied 486 Midden in de winternacht
Het zou kunnen dat een aantal ervan in de online-diensten (kerstnacht, -ochtend) "gezongen"/beluisterd wordt. Misschien heeft u dezelfde favoriete liederen, wellicht heeft u andere liederen, die u dierbaar zijn,  graag zingt/beluistert in deze tijd.

Ik wens u een goede vierde adventszondag toe, op weg naar het kerstfeest.

Ds. Peter van Ankeren

Ook onder menuknop 'Actueel'  (Redactie)
terug