5, 6 december

5, 6 december
Er zijn heel veel dingen die je niet kunt doen in deze corona-tijd (met z'n allen naar een kerstconcert gaan of naar een kerstmarkt in Duitsland).
Laten we vooral kijken naar wat we wel kunnen doen: een mooi boek lezen, luisteren naar muziek voor de advents-en kerstperiode, iemand opbellen en vragen hoe het gaat (dit laatste kun je trouwens altijd doen).
Ik luister in deze adventstijd elke dag naar een lied of instrumentale muziek die mij in de sfeer van deze periode brengen. Voor vandaag, de dag voor de 2de Adventszondag, heb ik gekozen voor een instrumentale uitvoering van het lied "O kom, o kom Immanuel". "O come, o come Immanuel", uitgevoerd door The Piano Guys.
In het oude Liedboek is dit gezang 125. In ons nieuwe Liedboek is dit lied 466. Het heeft daar een andere titel gekregen: "O wijsheid, daal als vruchtbare taal".
Ik citeer vers 1 van lied 466:
O wijsheid, daal als vruchtbare taal!
Het zaad verdort, de oogst wordt schraal,
op aarde plant het kwaad zich voort,
de waanzin voert het hoogste woord.
O kom, o kom, Emmanuel!
Verblijd uw volk, uw Israel!

Actuele woorden zijn dit, o.a. de zin "de waanzin voert het hoogste woord". U kunt hier zelf vast allerlei voorbeelden bij noemen.
De oude woorden van lied 125 uit het Liedboek 1973 zing ik nog zo uit mijn hoofd mee. De woorden van Lied 466 mogen nog hun plek krijgen in mijn hoofd en ik denk ook in een van de komende diensten.
Wellicht goed om te vermelden dat de dienst morgenochtend in Wognum begint om 09.30 uur! Hierin zal Ina Broekhuizen-Slot voorganger zijn.
Ik wens u een mooie tweede Adventszondag.
iO7ySn-Swwc
terug