Bij de tekst van vandaag (4), donderdag 19 maart

Bij de tekst van vandaag (4), donderdag 19 maart
Vandaag, donderdag 19 maart, lees ik, volgens het leesrooster van het Bijbelgenootschap, verder bij Prediker 7, vers 15 tot en met 29. Ik moet, al lezend, eerlijk zeggen dat dit een gedeelte is wat me wat minder aanspreekt. Ik vind het lastig om hier iets uit te halen wat ik aan u wil meegeven.
Een paar zinnen in dit gedeelte die mij opvallen zijn:
Vers 19: "Een wijs man - wijze vrouw - is sterker dan de bestuurders van tien grote steden".
Vers 21a: "Luister nooit gesprekken af".

Bij die laatste zin moet ik denken aan bepaalde momenten in de trein. Je zit in de eerste of tweede klas. En je zit te lezen in een boek, krant of je kijkt naar je berichten op je telefoon. Verderop zitten mensen met elkaar te praten. Voor je gevoel gaan ze steeds harder praten en wordt het moeilijk om niet mee te gaan luisteren. Tenminste dat heb ik dan. Of dit nu afluisteren is..., maar ik vind vind het dan lastig om me te concentreren op die dingen waar ik mee bezig ben.
Herkenbaar?

Ik wens u een goede dag vandaag. Ik steek hier in de pastorie even de Paaskaars aan om te denken aan diegenen die direct of indirect getroffen zijn door het corona-virus. Om te denken aan diegenen die in de breedste zin van het woord zorg verlenen.
Ik wens ons allen concentratie toe bij datgene wat wij doen.
terug