Dinsdag 12 mei

Dinsdag 12 mei

"Is dat jouw huis?" Iemand vroeg dat pas aan mij, toen zij naar de kerk in Wognum wees. 
"Nee", zei ik, "Ik woon in de pastorie. De pastorie is het huis van de dominee. Dat huis staat enkele straten verderop.

"Maar dit is toch ook jouw huis? Hier werk je toch? Ik zie je vaak in en uit lopen."
Ik moest er even over nadenken. Ik ben gewend om over het kerkgebouw te spreken als de plek van ontmoeting met de Eeuwige, over het huis van de gemeente, waar mensen binnen kunnen lopen op zondagmorgen. Een plek waar door de week ook allerlei verschillende activiteiten zijn. Het is een huis van en voor ons allemaal, voor jou, voor u, dus ook voor mij. Ik vond het eigenlijk wel een mooie vraag.


De afgelopen tijd hebben wij onderdak gekregen in de r.k. Hiëronymuskerk (Emmaüsparochie), hier in Wognum. Zodat we online onze diensten kunnen uitzenden, zodat we contact met onze gemeenteleden kunnen houden en met wie maar wil. De komende zondagen zal dat ook zo zijn. Daar zijn we heel blij mee. We zijn daar heel gastvrij ontvangen. Dit werd voor ons een tweede thuis. 
Toch ... missen we ook een beetje ons eigen huis, onze eigen kerkgebouwen in Wognum, Benningbroek, Sijbekarspel. Dat heb ik ook een aantal van u horen noemen in de afgelopen weken. 

We gaan op weg naar de volgende zondag, zondag 17 mei. We zullen dan met de gemeente THOMAS een dienst hebben in het huis van de Emmaüsparochie.

Luistert, kijkt, zingt, bidt u a.s. zondagmiddag om 17.00 uur ook mee, vanuit uw eigen huis?
In verbondenheid.
Ik wens u een mooie dinsdag!
ds. Peter van Ankeren

terug