Zaterdag 2 mei 2020 Wolken, lucht, winden

Zaterdag 2 mei 2020 Wolken, lucht, winden

Wat ben ik blij met de regen van de afgelopen dagen. Voor de tuin en de natuur is dit meer dan nodig, waarschijnlijk nog lang niet genoeg.
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het weer(bericht). Waar we ook zijn, ik kijk altijd even op Buienradar of naar het weerbericht op televisie. Of we nu thuis zijn in Wognum, of op vakantie in Scandinavië of ergens anders.

Toen wij eind 80-er jaren van de vorige eeuw (wat klinkt dat lang geleden!) in Maastricht woonden, keken we, wat het weerbericht betreft, vaak naar de BRT, de Belgische Radio en Televisie. Met zijn mooie Vlaamse tongval vertelde weerman Armand Pien wat voor weer het die dag(en) zou worden. Ik vond op internet meerdere opnames van het weerbericht, door hem gepresenteerd. Een van die opnames voeg ik hierbij toe.

Nu ik dit bericht typ, luister ik naar het oude kerklied "Beveel gerust uw wegen" (lied 904 uit ons huidige Liedboek, lied 427 uit het vorige Liedboek). Daarin staat de zin "die wolken, lucht en winden, wijst spoor en loop en baan ...". Een oud kerklied, dat bij velen nog steeds geliefd is.

Terwijl ik naar dat lied luister, hoor ik in gedachten Armand Pien weer het weerbericht presenteren.

Een mooi weekend toegewenst en ... let een beetje op elkaar.

https://www.youtube.com/watch?v=-q_2XuLs44w

ds. Peter van Ankeren

terug