Zaterdag 9, zondag 10 mei

Zaterdag 9, zondag 10 mei

Toen ik in Amsterdam woonde, wisselde ik mijn kerkgang af tussen de Westerkerk in Amsterdam en de Paaskerk in Amstelveen. Naar beide kerken ging ik graag.
De Westerkerk: die grote, eeuwenoude kerk nabij het centrum van de stad, waar al eeuwenlang mensen in geloof en twijfel hebben gebeden, gezongen.
De Paaskerk in Amstelveen, uit 1963, waar ik jaren heb gekerkt, belijdenis heb gedaan, waar mijn ouders hebben gekerkt, mijn moeder nog altijd kerkt.

Aan mijn tijd in de hoofdstad moest ik even denken, toen ik het boekje van ds. Nico ter Linden, een van de vroegere predikanten van deze kerk, weer tegenkwam in mijn boekenkast. "En dan nog dit". Dit boekje heb ik weer doorgelezen toen ik op zondagmorgen in onze kerk in Wognum zat - tijdens de openstelling op zondagochtend - voor een moment van stilte, bezinning, reflectie. Elke zondagochtend ben ik daar tussen 11.00 uur en 12.00 uur.

Soms zit ik daar alleen, maar vaak zitten er meerdere mensen op afstand van elkaar. Zolang we online-diensten houden in de katholieke kerk, staat de protestantse kerk van Wognum op zondag tussen 10.00 uur en 13.00 uur open. Voor gebed, stilte, om zomaar even te zitten of om een kaarsje aan te steken.
Als u tijdens dat moment een gesprek met mij wilt, is dat natuurlijk mogelijk in de bijzaal van de kerk.

"Wandelen met God" is de ondertitel van het boekje van Nico ter Linden. 
Door mijn "wandelen met God" heb ik in de loop van de jaren veel mensen mogen ontmoeten, die mij elke keer weer op hun eigen manier inspireren.

Ik wens u een mooi weekend, een goede zondag toe.
ds. Peter van Ankeren

terug