1 september

1 september
Soms koop je wel eens wat, dat je eigenlijk niet nodig hebt. Een paar jaren geleden waren wij op een loppis/rommelmarkt in het Zweedse By. Daar zag ik een ijshockeyshirt (zie foto). Ik heb nooit ijshockey gespeeld. De kans dat ik dat zal doen is zeer miniem, zeg maar nul. Toch vind ik het in de winter leuk om er naar te kijken op televisie.
Ik kwam dat shirt onlangs tegen in de kast. Ik heb het eens aangepast.  Het paste mij nog steeds. Wanneer ik het aan zal doen? Vrijwel nooit, denk ik. Toch gooi ik het niet weg. Het is voor mij een herinnering aan mooie vakanties in Zweden.

Ik heb Zweden, ondanks de mooie vakantie die we deze zomer in Nederland hebben gehad, wel een beetje gemist. Even de grens over, een andere cultuur, een andere taal. Ik wil natuurlijk niet klagen; we (Kees en ik) zijn gezond. We zijn de corona-periode tot nu toe goed doorgekomen. Als ik kijk naar wat er in de wereld gebeurt, dan wonen we hier goed. Wat heb ik dan te klagen? Dat doe ik dan ook maar niet, met in het verre vooruitzicht dat we volgend jaar hopelijk toch Zweden kunnen bezoeken.

Dat ijshockeyshirt. Ik heb het keurig opgevouwen in de kast gelegd, als een herinnering.

Een goede woensdag toegewenst.
terug