23 juni

23 juni
In de nu bijna 4 jaar dat ik predikant ben van de Protestantse Gemeente Het Vierkant heeft u veel foto's voorbij zien komen op deze pagina. Foto's die ik gemaakt heb in onze tuin, in onze streek, in andere gedeeltes van Nederland, in Zweden.

De foto van vandaag heeft u wellicht ook al eens gezien, gemaakt in de mei-vakantie in Maastricht vanaf de loopbrug over de Maas. U ziet een gedeelte van Maastricht met o.a. de toren van de Onze Lieve Vrouw "Sterre der Zee"-basiliek met links daarachter de rode toren van de protestantse Sint Janskerk aan het Vrijthof.

Maastricht is een stad waar wij graag komen. We hebben er eind 80-er jaren ook gewoond.
Al zijn we inmiddels al zo'n 33 jaar verder, Zuid-Limburg - en Maastricht in het bijzonder - blijft voor mij, voor ons, altijd een geliefde plek om te komen.
Zuid-Limburg: een stukje Nederland met heuvels en bossen, prachtige dorpjes en steden,  verschillende soorten dialect, zijn bourgondische levensstijl, de heerlijke vlaaien.
Zuid-Limburg: een stukje buitenland in Nederland.
Maastricht: een stad met veel bezienswaardigheden, veel grote en kleine kerken, veel pleinen en terrassen. Er valt nog zoveel te ontdekken.

Wat is uw favoriete plek in Nederland?

Morgen sluit ik mijn korte serie Ontdek je plekje af.  Ik neem een aantal weken pauze. Daarna kom ik gewoon terug ...
Een mooie woensdag.
Tot ziens (of zoals ze in Limburg zeggen: hoi, hè).
terug