28 augustus

28 augustus
Schrijft u nog wel eens een brief? Dan bedoel ik niet dat mailtje of appje dat u aan een ander verstuurt, maar een brief op papier. Ik denk dat dat niet zo vaak meer gebeurt, maar ik kan me vergissen.
Zo'n brief waarin je je familieleden of vrienden in het buitenland vertelt wat je de afgelopen tijd hebt meegemaakt.
Zo'n brief die vroeger bijvoorbeeld weken onderweg was naar het buitenland. Het nieuws dat in zo'n brief stond, was dan natuurlijk dan al voor een deel achterhaald. Toch werd er uitgekeken naar een bericht uit het verre Nederland.

Misschien schreef u vroeger wel een brief naar uw geliefde om hem of haar te vertellen hoeveel u van hem of haar hield. Ik moest hier even aan denken toen ik via Spotify het liedje "Lettre à Hélène" van de zanger Dave hoorde. Het is een liedje uit mijn jeugd, dus al weer heel wat jaren geleden.
Hij zingt o.a. Cette lettre que je t'envoie, Dieu seul sait quand tu la recevras. Deze brief die ik je stuur, daarvan weet God alleen wanneer je deze zult ontvangen (ik vul daarbij aan ... en lezen).*

We staan op de drempel van de zondag. Morgen worden in alle kerken verhalen uit de bijbel gelezen. Dat zijn eigenlijk ook brieven. Brieven van mensen, die vanuit hun geloof in God, ons ook in 2021 hun levenswijsheid willen meegeven.
Het zijn als het ware brieven van God. Wanneer wij die zullen lezen en of wij daarmee iets zullen doen... alleen God weet het.

Ik wens u alvast een goede zondag.
*Vertaling: 
Deze brief die ik je stuur
God weet alleen 
wanneer je het zult ontvangen

Hélène, als ik je schrijf
is het omdat je hier
Zonder het te weten, 
iemand hebt achtergelaten 
die van je houdt.
Hélène, wat betekent dat
om in het zuiden te wonen om het koud te hebben,
om de zomer door te brengen zoals hier in de winter?
(Redactie)
terug