31 augustus

31 augustus
In de tv-gids die wij thuis hebben, staat met enige regelmaat deze tekst met afbeelding: Ik kijk vanuit mijn geloof. 
Kijk je naar tv-programma's met een gelovige bril? Als dat zo is, zal dat door iedereen  anders worden ingekleurd. Wat de een een mooi programma vindt, vindt een ander helemaal niks. Daar hoef je niet gelovig voor te zijn.
Misschien dat je vanuit je geloof bepaalde programma's wel bekijkt en bepaalde programma's niet. Ook dat wordt door iedereen anders ingekleurd, ingevuld.

Regelmatig hoor ik op huisbezoek naar welke programma's mensen kijken. Dat is heel verschillend. Dat vind ik mooi. Een heel scala aan programma's heb ik al gehoord in de nu ruim vier jaren die ik als predikant hier in Wognum, Benningbroek, Sijbekarspel, Nibbixwoud, Hoorn rondloop.

Ik kijk vanuit mijn geloof. Dat kun je ook anders opvatten dan alleen naar tv-programma's kijken. Hoe sta je in de wereld? Waar is jouw blik op gericht? Waar, voor wie zet jij je in?
Ik moest denken aan dat mooie lied 978 Aan U behoort o Heer der heren. Daar staat in het vers 4: Laat dan mijn hart U toebehoren en laat mij door de wereld gaan, met open ogen, open oren om al Uw tekens te verstaan. Wij worden daarin opgeroepen om vanuit ons geloof, ieder op zijn of haar eigen manier in de wereld te staan, te kijken waar wij nodig zijn om er te zijn voor anderen.

Ik kijk vanuit mijn geloof. Een mooie zin om op deze dinsdag eens over na te denken.
Ik wens u een inspirerende dag. Tot de volgende keer.
terug