Expositie

Expositie
Vanaf mijn jeugdjaren ben ik geinteresseerd in tekenen, schilderen. Begin jaren negentig ben ik op les gegaan bij Joke Homan in het Trefpunt in Wognum. Van haar heb ik de beginselen geleerd om met potlood en verf mooie dingen te maken. Nadien ben ik bij de Blauwe Schuit, centrum voor kunstzinnige vorming in Hoorn, lessen gaan volgen, vanaf ongeveer 2004. Eerst aquarel, later potret, model en collage technieken met acrylverf.
Vanaf 2014 ben ik met olieverf gestart bij Hilde Schaap, ook bij de Blauwe Schuit. Haar lessen zijn een startpunt en een inspiratiebron. Ze behandelt verschillende kunststromingen als impressionisme, expressionisme, kubisme, De Ploeg, Bergense school, schilders als Morandi, James Ensor, Maria Lassnig.

De technieken zijn heel verschillend. De onderwerpen ook, maar mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van mensen, landschappen; meestal vanaf zelfgeschoten foto's, soms van model, van internet, nageschilderd van andere kunstenaars. Ook (deels) abstracte werken vind ik een uitdaging om te schilderen.

Vanuit de kunstkring Wognum zal ik de komende maanden een tiental van mijn werkstukken in de Protestantse Kerk in Wognum tentoonstellen. In deze periode hangen in het Gezondheidscentrum in Wognum ook een tiental van mijn schilderijen.

Sinds 2010 boetseer ik in klei figuren, torso's, aapjes, schalen, vazen. Ik heb in de vitrine in het gezondheidscentrum een aantal werkstukken neergezet. Keramiste Nel Rood is voor mij een belangrijke ondersteunende, stuwende kracht.

Mijn werk is te zien tot 1 augustus 2021.

Marian Commandeur, *18-7-1954
marian.commandeur@quicknet.nl, [0229-573358

 
terug