Protestantse Gemeente Het Vierkant

Kerkblad

Toe-komst


Samenvatting Gemeente-bijeenkomst 
>Lees meer> onder menuknoppen 
'Predikant' - Beroep 
'Organisatie' - Toe-komst

Wij Staan Hier Sterk


De hele wereld weet het, de hele wereld ziet het. Oorlog in Oekraïne.
De oorlog leeft bij kinderen. Ze praten erover, zien beelden voorbijkomen op het (Jeugd)journaal, lezen berichten op social media enz. Er worden initiatieven genomen om Oekraïne te helpen. Ook de kinderen willen iets doen.
Jiska Noortman - leerkracht basisonderwijs op Meander in Heiloo -, Hubert-Jan Horrocks - musicus - hebben daarom voor basisscholen de actie ‘Wij Staan Hier Sterk' op touw gezet.
Het lied Wij Staan Hier Sterk op de melodie van We Are The World met tekst van Jiska is door vele basisschoolkinderen gezongen op het schoolplein.
Muziek verbindt, gaat de landsgrenzen over. 

Liedtekst:
klik op > >>

Kerkbezoek

update mei
Bijna alle maatregelen vanwege de bestrijding van de covid-19-pandemie vervallen: geen verplichting om anderhalve meter afstand van elkaar te houden en een mondkapje te dragen.

Diaconale Coll€ct€-doelen
onder menuknop 'Diaconie'
______________________
Pinksterpelgrimage

Traditioneel houden de Protestantse en Rooms-Katholieke kerken in onze omgeving samen de Pinksterpelgrimage. Daarbij trekken we samen op, van kerkgebouw naar kerkgebouw in ons  West-Friese land.
We leven van maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni naar het Pinksterfeest toe, voelen ons verbonden door de woorden die we lezen, de verzen die we zingen.

“HET VUUR VAN DE GENERATIE Y en later!”
Bij deze Pinksterpelgrimage komen de jongeren aan het woord. Waardoor worden zij bewogen en geraakt? Waar gaan ze voor?
Jongeren hebben hun eigen specifieke kenmerken. Multitasken, keuzestress zijn de bekendste. Ze kunnen appen, netflixen, huiswerk maken, sociale media volgen tegelijk. 
Het leven is voor hen minder eenvoudig dan dat het voor hun ouders was. De wereld is onstabieler geworden, meer op het individu gericht. Dit maakt ze realistischer: ze denken al na over een vaste baan of liever nog een eigen onderneming.

Namens de Oecumenische Werkgroep Midden-West-Friesland,
Jan Verbruggen