7 september

7 september
Vorige week kreeg ik van gemeenteleden een bak vol stekjes van de duizendschoon.
Ik ben daar erg blij mee, zal ze goed verzorgen. Ik hoop dat ze goed wortelen,  tot prachtige planten uitgroeien. U zult het resultaat volgend jaar zeker en vast op deze pagina voorbij zien komen.

Ik dacht nog na over het woord stek. Behalve een plantje is een stek ook een plek waar je geworteld bent of mag wortelen. Een plek waar je je thuis voelt, een plek waar je mag zijn wie je bent. In de loop der jaren hebben wij in verschillende plaatsen gewoond (van Maastricht en Zoetermeer tot Voorhout, van Vuren tot Wognum). Elke keer hoop je dan  dat dit een plek wordt waar je je thuis gaat voelen, een plek waar je mag wortelen. Op al die plekken hebben wij ons thuis gevoeld, zoals we ons ook nu thuis, op onze plek, voelen in Wognum. Dit is onze stek.

Wat is uw stek? Velen van u zijn in de loop van uw leven ook wel eens verhuisd. Dat is altijd een spannende gebeurtenis. Waar kom je te wonen? Wie worden mijn buren? Hoe vind ik mijn weg in mijn nieuwe woonplaats? Hoe zal het zijn in de kerk? Wat dat laatste betreft: ik hoop ook dat de kerk een plek is, waar je mag wortelen. Een plek waar je je thuis voelt. Een plek waar je mag zijn, wie je bent. Ik hoop dat u kunt zeggen: de kerk is ook mijn plek, mijn stek.

Ik heb zojuist de stekjes buiten water gegeven. Ze hebben zorg nodig. Ik praat er natuurlijk ook steeds tegen 😉. Dat ze mogen uitgroeien tot wonderschone duizendschonen.

Een mooie dinsdag toegewenst.
terug