Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Het Vierkant
 
 
Nieuws Nieuws
Toekomst kerken Sijbekarspel, Benningbroek
De projectgroep zoekt nog naar een goede bestemming. 
In Benningbroek wordt de kerk, samen met het bouwplan op de kerkengrond tegenover de kerk, mogelijk gebruikt  voor een paar dagen per week dagbesteding vanuit de naastgelegen zorgboerderij. De gemeente staat hier niet afwijzend tegenover; ook de provincie wil medewerking verlenen. Samen met een woningstichting bestaat het plan uit sociale bouw voor jongeren, senioren, starters en enkele units voor zorgvragende echtparen.
De projectgroep heeft een tussenrapportage naar de kerkenraad gestuurd. 
Met de Woningstichting uit Medemblik bezig wordt een bouwplan op het gedeelte land tegenover de kerk in Benningbroek ontwikkeld. Als er een plan ligt wordt u geïnformeerd. 
Houd er rekening mee dat het nog wel enkele jaren gaat duren voordat de woningbouw gerealiseerd wordt.

Verhuur pastorie
Door het vertrek van ds. Peter van Ankeren komt de pastorie voor een periode vrij. Wij proberen deze te verhuren. Eerst voor een periode van zes maanden, met daarna verlengingen van een maand, totdat de nieuwe dominee komt. De huurprijs bedraagt € 1200,-- per maand.
De pastorie is een zeskamer-woning. De woning is voor een deel nog ingericht, in de keuken zit de nodige inbouwapparatuur. De energiekosten zijn voor rekening van de huurder.
Belangstellenden kunnen zich opgeven: j.hania@quicknet.nl.

Jan Hania
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.