Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Het Vierkant
 
 
Expositie Expositie
Mijn naam is Paul Zult. Ik kom uit een familie met veel kunstzinnige lieden. Opa, vader, moeder, zus, tante, broer, neef, nicht, familiegenen alom vertegenwoordigd. Ik ben vooral trots op mijn nichtje Jooske met het syndroom van Down.
Toen ik begon met olieverf probeerde ik meteen een Rembrandt na te schilderen om te oefenen.

Ontmoetingsruimte kerk Wognum

Hendrickje Stoffels hangt naast de deur met een gezicht van pakweg mijn moeder om het toch wat anders te maken.
Links in de hoek hangt een licht impressionistisch bosgezicht. Hier gaat gebouwd worden, het blijft niet zoals het nu is. Mens en natuur, harmonie of tegenstelling?
Boven de bank vier strandgezichtjes, naturalistisch geschilderd. Golven, schuim en zand.
Kinderen die zich vermaken, ook volwassenen die verplicht onthaasten. Ik heb zoveel te doen, en nu kan ik niks anders dan om me heen kijken. Of toch maar weer die mobiel?
Rechts achterin een liggende, ietwat kubistische impressie van een Frans dorpje in een heuvellandschap. St Rémy sur Durolle. Acryl. Hier is weinig te beleven, maar het is er wel zonnig en fleurig. Om blij van te worden.
Saint Rémy zien we nog een keer aan de wand rechts in staand model. Links daarvan een fauvistische inkijk in een ander Frans dorp. Beide acryl op papier.
In de hal een zwierig geschilderde vaas met bloemen. Olieverf op papier. Dit hoeft niet precies te lijken. Als je er maar een beetje vrolijk van wordt. Bij aankomst of vertrek!
 
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.