Inspiratie

Inspiratie
Een van de eerste dingen die wij doen bij het begin van de Advent is het ophangen van een adventsster voor het zijraam van de pastorie. Het is een traditie die ik van thuis heb meegenomen. Bij mijn opa en oma hing in de Advent een ster voor het raam, bij mijn ouders ook.
Ik vind het gezellig staan en het heeft voor mij ook een diepere betekenis: het licht dat ons al tegemoet schijnt. Het is nog geen Kerst, maar we zijn wel op weg naar dat kerstfeest, het feest van de geboorte van Jezus.

Heeft u ook een adventsster voor het raam hangen? Of bereidt u zich op een andere manier voor op Kerst? Misschien luistert u wel naar bepaalde muziek, kijkt u bepaalde films, leest u een goed boek.

Ik luister via internet nu naar enkele radiozenders die kerstmuziek uitzenden, van zeer klassiek tot modern. In de kerk luisteren we naar, zingen we ook een aantal adventsliederen om ons zo voor te bereiden op Kerst.

Ik moest ineens denken aan een lied dat ik volgens mij vroeger al op de kleuterschool leerde:
Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht,
dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht …

Ik denk dat velen van u dit lied wel kennen. Zoals de adventsster als het ware een kaarsje in de nacht is, wordt er van ons gevraagd om ook zelf kaarsjes in de nacht te zijn voor anderen. Hoe? Door een ander in deze nog steeds coronatijd op te bellen om te vragen hoe het met hem of haar gaat; door boodschappen te doen voor iemand die dat zelf niet meer kan; door voor iemand te bidden. Er zijn zoveel mogelijkheden om als het ware een kaarsje een licht te zijn voor een ander.
Laten wij zo op weg naar Kerst elkaar niet vergeten.
Ik wens u, mede namens Kees, een inspirerende Advent en een gezegende Kerst.
terug