Protestantse Gemeente Het Vierkant

dinsdag 27 februari 2024

Meditatie         

Datum: 
 dinsdag 27 februari 2024
Tijdstip: 
 11.00  - 12.00
Locatie: 
 kerk Sijbekarspel

In de veertigdagentijd wil ik op wisselende dagen en tijden een christelijke meditatie verzorgen. Het past bij deze tijd van inkeer en bezinning. Op de website van Petrus van de Protestantse kerken staat:
“Het woord ‘mediteren’ komt van het Latijnse ‘meditari’, dat nadenken of overdenken betekent. In veel religies komt meditatie voor als een vorm van spirituele oefening, ook in het christendom. Bij christelijke meditatie is stilte een belangrijke manier om tot nadenken en tot God te komen.
Mediteren heeft veel voordelen. Het helpt je om in het ‘nu’ te leven en om rustig te worden. Daarnaast helpt het je ook in contact met andere mensen.

Het mediteren is in een groep. Het kan heel goed na een kerkdienst of juist ervoor, of een keer door de week. 
Er worden verschillende vormen van meditatie gebruikt, allemaal met een christelijke oorsprong.
Er is ook een bijbeltekst. 

Sommigen hebben ervaring met mediteren, anderen die er voor het eerst aan deelnemen. Gewoon zitten. In de stilte jezelf, de ander, de Ander ontmoeten.
Als predikant heb ik in de vorige gemeenten steeds meditatie op deze manier begeleid. Naast alle woorden die in kerkdiensten, vergaderingen, andere bijeenkomsten worden gesproken, is het goed stil te zijn met elkaar.

Volgende meditatie: Vrijdag 22 maart 14.00 - 15.00 uur kerk Wognum
Data, locaties, tijden zijn telkens anders om iedereen die dat wil gelegenheid te geven kennis te maken met deze manier van mediteren.
Trek warme kleren aan of neem een plaid mee.
Na Pasen ktijgt het mediteren een vast ritme, tenzij: verschillenden tijden,  locaties goed bevallen.
Voor meer informatie, aanmelden mag:  mariannegaastra@gmail.com

terug