zondag 7 november 2021

Pianotrio

Locatie: 
 Witte Kerkje, Benningbroek
Tijdstip: 
 15.00 > Lees meer >

Hans Rijkmans kreeg vioolles aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Als Hij speelde o.a. bij de Amsterdamse Bachsolisten en als vervanger in orkesten.
Met een trio maakte hij een tournee door Japan en gaf hij lessen en concerten. Tegenwoordig wordt Hans regelmatig gevraagd als concertmeester bij begeleidingsorkesten. Solistisch liet hij zich ook horen.  Als kamermuziekspeler is actief in verschillende ensembles. Hans speelt ook altviool en viola d’amore.

Fred Pot behaalde in 1964 aan het Utrechts Conservatorium het einddiploma orkestspel, waarna hij zijn studie voortzette aan het Koninklijk Conservatorium te ’s Gravenhage, alwaar hij het einddiploma solospel met onderscheiding behaalde. Hij was verbonden als solo-cellist aan het Omroeporkest van de N.O.S. Van 1971 t/m 2008 maakte hij deel uit van het Koninklijk Concertgebouw Orkest als plaatsvervangend solo-violoncellist. Verder maakte hij deel uit van het Dubinsky Piano-Trio en van het Nederlands Cello Kwartet.
Fred Pot speelde veel recitals en maakte opnamen voor diverse omroepen. Sinds 1995 geeft hij jaarlijks masterclasses en concerten in Braziliė. Hij was van 1980 tot 2005 verbonden als hoofdvakleraar violoncello aan het Koninklijk Conservatorium te ’s Gravenhage.
 
Hans-Erik Dijkstra volgde zijn muzikale opleiding aan het Twents Conservatorium te Enschede. Hij studeerde piano en compositie. In 1991 sloot hij zijn studie Docerend Musicus (D.M.) cum laude af. Hans-Erik zette zijn studie voort g aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 1994 verwierf hij daar zijn diploma Uitvoerend Musicus.
Tijdens zijn studie maakte hij als begeleider van koren en ensembles vele buitenlandse reizen. Vanaf 1995 werkte Hans-Erik als freelance begeleider voor de conservatoria van Enschede, Rotterdam en Utrecht en werd hij aangesteld als docent begeleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hans-Erik is sinds 2000 pianodocent  aan de Muziekschool te Veenendaal. Daarnaast is hij vaste begeleider van het Nijmeegs Mannenkoor, Rijnstad Vocaal Theater te Arnhem, het Hengelo's Mannenkoor en Operettekoor "Die Fledermaus" te Arnhem. Naast deze vaste werkzaamheden treedt Hans-Erik ook regelmatig op als solist bij orkesten en als kamermuziekspeler.

terug