oplevering kosterwoning

oplevering kosterwoning

Afgelopen vrijdag 15 september heeft aannemer Dirk Blauw de slutels van de kosterswoning overhandigd aan Jan Hania voorzitter van de taakgroep financiën en beheer.
Met de sleuteloverdracht komt er een ei de aan de bouw van de kosterswoning. 
Er wordt inmiddels hard geklustdoorHannelore en haar partner Mirjam. De dames hopen begin omtobeff in de kosterswoning te wonen

 
Concert "Wat een geluk "

Concert "Wat een geluk "

In de tuin van de Protestantse kerk in Wognum staat een bijzonder monument. Het is een eerbetoon aan Willem Saal, dirigent van het destijds beroemde koor De Wognummers. Hij leefde van 1868 tot 1917. Dit jaar is het dus honderd jaar geleden dat hij stierf.
Om stil te staan bij Willem Saal en zijn koor en daarmee bij de muziekgeschiedenis van Wognum wordt op zondag 22 oktober een bijzonder concert gehouden in bovengenoemde kerk.
Daaraan werken mee het Westfries Mannenkoor en het a capellakoor de Moonliners. Ook wordt er een korte sketch opgevoerd.
In de zaal is een kleine tentoonstelling ingericht over de Wognummers en hun dirigent.
 
De organisatie berust bij het Westfries Mannenkoor en de historische stichting De Cromme Leeck. Doel is muziek laten horen uit eind 19e en begin 20e eeuw en hedendaagse muziek. Muziek legt een verbinding tussen toen en nu.
Dit alles onder de noemer ‘Wat een geluk’. Deze titel heeft een link met thema ‘Geluk’ van de Maand van Geschiedenis 2017.
Wat een geluk dat er vroeger zulke muzikale schoolmeesters waren in Wognum, wat een geluk dat er zulke goede koren werden opgericht, wat een geluk dat er nog steeds zoveel gezongen wordt, want zingen en muziek brengt geluk.
 
Kaarten kosten 10 euro inclusief een consumptie. Maak dit bedrag over op rek. nr. NL32 RABO 0329 7769 75, De Cromme Leeck, Wognum.
Hiermee reserveert u een zitplaats.
 
Plaats: Protestantse kerk Wognum, Raadhuisstraat15.
Datum: zondagmiddag 22 oktober 2017. 
Aanvang: 14.30 uur.
 
 
Foto: Het monument ter nagedachtenis aan dirigent Willem Saal in de tuin van de Protestantse kerk.De organisatoren van dit concert, v.l.n.r. Ina Broekhuizen, Trudy Schouwe en Gerard van Ophem.
 

 
Kosterswoning

Kosterswoning

De kosterswoning schiet al aardig op. 
De fundering staat inmiddels al even en nu worden de muren zichtbaar. 
Nog heel even en dan zal ook het dak op de woning worden gebouwd. 

Voor meer foto's lees meer!
 

lees meer »
 
De kerk heeft Facebook!

De kerk heeft Facebook!

De kerk gaat met haar tijd mee!
Gemeente 'Het Vierkant' is te vinden op Facebook. Via deze weg kunt u op de hoogte blijven van de activiteiten in en rondom de gemeente.
U kunt ons vinden onder de naam 'Vierkant samen'. U heeft wel een eigen account nodig om de webpagina volledig te kunnen bekijken.

Heeft u een Facebookacount? Dan kunt u rechtsboven op deze website de kerk promoten door op 'Delen' te klikken. Via die weg maakt u op Facebook 'reclame' voor de website van de kerk en de gemeente 'Het Vierkant' in Wognum.

 

lees meer »