Protestantse Gemeente Het Vierkant

woensdag 16 oktober 2024

Leeskring Mystiek

Datum: 
 woensdag 16 oktober 2024
Tijdstip: 
 20.00  - 21.30
Locatie: 
 kerk Wognum

Hoe het begon.
De leeskring Mystiek bestaat sinds 1996. We begonnen onder de naam: “Wandelen over water”.
Nu is dat: “De leeskring Mystiek”.
Anne Vlieger en Menso Rappoldt kwamen op het idee om een kring op te zetten die verder ging dan ons eigen kringetje. Zo werd een band gesmeed tussen de Nederlands Hervormde Kerk en de Vereniging van Vrijzinnig Hervormden.
Anne was predikant voor de Samen-op-weg kerk Wognum-Benningbroek-Sijbekarspel-Nibbixwoud. Menso was predikant voor de Vrijzinnig Hervormden in Noord Holland.
De namen van de kerken zijn verouderd.  Nu is het  de PKN-(Protestantse Kerken van Nederland-) kerk Het Vierkant en VVP (Vereniging van Vrijzinnig Protestanten). Deze vereniging heeft geen eigen predikant meer in Noord Holland, maar het gedachtegoed leeft nog.

Hoe het verder gaat.
Sinds een paar jaar wordt de leeskring geleid door de predikant van Het Vierkant, nu Marianne Gaastra.
Aan het begin van het seizoen kiezen we gezamenlijk een boek. Op de bijeenkomst lezen wij elkaar voor. Daarna ontstaat het gesprek.
We zijn nu bezig met De zin van het leven van Fokke Obbema. Verhalen van gewone Nederlanders die door Fokke geïnterviewd zijn met als eerste vraag: ”Wat is de zin van het leven?”
Obbema, journalist en schrijver, heeft in 2018 een hartstilstand gehad. Daar schreef hij een aangrijpend artikel over. Het was voor hem de aanleiding om anderen te bevragen over wat voor hen de zin van het leven is.

terug